Marmara’da görülen deniz salyasına çare: ’Çatı Operasyonu’

Bursa Haberleri 12.06.2021 - 14:00, Güncelleme: 27.01.2024 - 12:02 28236+ kez okundu.
 

Marmara’da görülen deniz salyasına çare: ’Çatı Operasyonu’

Konuyla ilgili konuşan çevre gönüllüsü Safa Gönen, ’’Ben aynı zamanda amatör pilotum. Marmara Denizi üzerinde çok uçuş yaptım.
Marmara Denizi’ni esir alan ve Ege Denizine doğru yayılan deniz salyasını havadan uçağıyla görüntüleyen çevre gönüllüsü Safa Gönen, 80’li yıllarda Malezya’da hızlı betonlaşmadan kaynaklanan deniz salyası sorununu örnek gösterip, binlerce teknesi olan gönüllülerin yapmış olduğu çatı operasyonu hatırlatarak, herşeyin devletten beklenmemesinin gerektiğini bu sistemle yüzde 60 oranında etkili olacağını dile getirdi. Havadan gözlemlediğim deniz salyasının her geçen gün hızla yayılarak devam ettiği ve Marmara Denizi’nden Çanakkale Boğazından, Ege’ye doğru gittiğini gördüm. Bu beni kaygılandırdı açıkçası. Bunun üzerine ne yapabiliriz diye araştırmaya başladım. Devletimiz bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor ancak, benim önerim şu. 80’li yıllarda deniz salyası olayı Malezya’da da yaşanmış. Neden çünkü aniden artan betonlaşmadan dolayı meydana gelmiş. Deniz salyasının bu kadar etkili olmasının sebebinin hızlı betonlaşmanın olduğunu düşünüyorum. Ancak Malezya bu sorunu şu şekilde aşmış. Sivil toplum hareketi olarak, binlerce tekne çatı şeklinde deniz salyalarını yarıp arkadan gelen kepçelerle toplayarak yüzde 65 oranında temizlemeyi başarmış ve kısa sürede kurtulmuşlar. Bizim de bir sürü limanımızda bulunan binlerce tekne ve gemilerimiz var. Herşeyi devletten beklememek lazım. Gönüllü olarak binlerce tekne çatı şeklinde hareket etsek bizde kısa sürede bu süreci atlarız’’ diye konuştu.
Konuyla ilgili konuşan çevre gönüllüsü Safa Gönen, ’’Ben aynı zamanda amatör pilotum. Marmara Denizi üzerinde çok uçuş yaptım.

Marmara Denizi’ni esir alan ve Ege Denizine doğru yayılan deniz salyasını havadan uçağıyla görüntüleyen çevre gönüllüsü Safa Gönen, 80’li yıllarda Malezya’da hızlı betonlaşmadan kaynaklanan deniz salyası sorununu örnek gösterip, binlerce teknesi olan gönüllülerin yapmış olduğu çatı operasyonu hatırlatarak, herşeyin devletten beklenmemesinin gerektiğini bu sistemle yüzde 60 oranında etkili olacağını dile getirdi.

Havadan gözlemlediğim deniz salyasının her geçen gün hızla yayılarak devam ettiği ve Marmara Denizi’nden Çanakkale Boğazından, Ege’ye doğru gittiğini gördüm. Bu beni kaygılandırdı açıkçası. Bunun üzerine ne yapabiliriz diye araştırmaya başladım. Devletimiz bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor ancak, benim önerim şu. 80’li yıllarda deniz salyası olayı Malezya’da da yaşanmış. Neden çünkü aniden artan betonlaşmadan dolayı meydana gelmiş. Deniz salyasının bu kadar etkili olmasının sebebinin hızlı betonlaşmanın olduğunu düşünüyorum. Ancak Malezya bu sorunu şu şekilde aşmış. Sivil toplum hareketi olarak, binlerce tekne çatı şeklinde deniz salyalarını yarıp arkadan gelen kepçelerle toplayarak yüzde 65 oranında temizlemeyi başarmış ve kısa sürede kurtulmuşlar. Bizim de bir sürü limanımızda bulunan binlerce tekne ve gemilerimiz var. Herşeyi devletten beklememek lazım. Gönüllü olarak binlerce tekne çatı şeklinde hareket etsek bizde kısa sürede bu süreci atlarız’’ diye konuştu.

Bursa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul böcek ilaçlama, mide balonu, evden eve nakliyat, sunucu