Kur’an-ı Kerim kursu öğrencilerine afet bilinci eğitimi

Tekirdağ Haberleri (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.08.2021 - 17:01, Güncelleme: 03.08.2021 - 17:01 4465+ kez okundu.
 

Kur’an-ı Kerim kursu öğrencilerine afet bilinci eğitimi

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olması sebebiyle Yaz Kur’an-ı Kerim Kursları’nda eğitim gören öğrencilere Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi verildi.Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yaşar Özen tarafından, Gazi Süleyman Paşa Camii’nde Yaz Kur’an-ı Kerim Kursları’nda eğitim gören öğrencilere verilen eğitimde afet öncesi tedbirler, afet sırası ve afet sonrası yapmaları gerekenler, risk oluşturabilecek eşyaların sabitlenmesi ve deprem sırasında uygulanması gereken “Çök-kapan-tutun yöntemi” uygulamalı olarak anlatıldı.Deprem sonrası ilk 6 saatte yapılacakların anlatıldığı kursta öğrencilere, deprem anında sakin kalmaları, balkon, merdiven ve asansörlerden uzak durmaları, çök-kapan-tutun yöntemiyle hedef küçültmeleri, yangın ve patlamaları engellemek için ocağı, su vanasını ve gaz kokusu alınmıyorsa elektrik şalterinin kapatılması, afet ve acil durum çantalarını yanlarına alarak hızlı adımlarla bulundukları binayı terk etmeleri, e-devlet üzerinde belirtilen en yakın toplanma alanına yürüyerek gitmeleri, yetkililer çağrıda bulununcaya kadar toplanma alanlarında kalmaları, toplanma alanından barınma alanına geçiş için yetkililerin yönlendirmelerini beklemeleri, acil yardım araçlarının hızla ulaşım sağlamaları için ilk 6 saat araçlarının kesinlikle kullanılmaması ve trafiğe çıkılmaması gerektiği, iletişim sistemlerinin kilitlenmemesi amacıyla operatörleri üzerinden arama yapmamaları, sms ve internet tabanları uygulamaları tercih etmeleri gerektiği anlatıldı.Seminer verilen hediyelerin ardından yapılan ikramla sona erdi.
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olması sebebiyle Yaz Kur’an-ı Kerim Kursları’nda eğitim gören öğrencilere Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi verildi.

Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yaşar Özen tarafından, Gazi Süleyman Paşa Camii’nde Yaz Kur’an-ı Kerim Kursları’nda eğitim gören öğrencilere verilen eğitimde afet öncesi tedbirler, afet sırası ve afet sonrası yapmaları gerekenler, risk oluşturabilecek eşyaların sabitlenmesi ve deprem sırasında uygulanması gereken “Çök-kapan-tutun yöntemi” uygulamalı olarak anlatıldı.

Deprem sonrası ilk 6 saatte yapılacakların anlatıldığı kursta öğrencilere, deprem anında sakin kalmaları, balkon, merdiven ve asansörlerden uzak durmaları, çök-kapan-tutun yöntemiyle hedef küçültmeleri, yangın ve patlamaları engellemek için ocağı, su vanasını ve gaz kokusu alınmıyorsa elektrik şalterinin kapatılması, afet ve acil durum çantalarını yanlarına alarak hızlı adımlarla bulundukları binayı terk etmeleri, e-devlet üzerinde belirtilen en yakın toplanma alanına yürüyerek gitmeleri, yetkililer çağrıda bulununcaya kadar toplanma alanlarında kalmaları, toplanma alanından barınma alanına geçiş için yetkililerin yönlendirmelerini beklemeleri, acil yardım araçlarının hızla ulaşım sağlamaları için ilk 6 saat araçlarının kesinlikle kullanılmaması ve trafiğe çıkılmaması gerektiği, iletişim sistemlerinin kilitlenmemesi amacıyla operatörleri üzerinden arama yapmamaları, sms ve internet tabanları uygulamaları tercih etmeleri gerektiği anlatıldı.

Seminer verilen hediyelerin ardından yapılan ikramla sona erdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul böcek ilaçlama, mide balonu, evden eve nakliyat, sunucu