Hastanede ilk defa prostat biyopsisi yapıldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.08.2021 - 15:45, Güncelleme: 28.08.2021 - 15:45 4397+ kez okundu.
 

Hastanede ilk defa prostat biyopsisi yapıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesi Devlet Hastanesinde prostat kanserinin önlenmesi ve tanı konulabilmesi noktasında ilk adım atılarak ilk defa prostat biyopsisi gerçekleştirildi.Üroloji Doktoru Uzm.Dr. Uğur Tolga Şen Bozüyük Devlet Hastanesi olarak trasrektal prostat biyopsisini ilk kez başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Doktor Şen, ”Prostat biyopsisi, hastaların muayenesin veya kandaki prostat tarama testinin yüksek olması sonucu ortaya çıkan kanser şüphesi nedeniyle uygulanan bir cerrahi işlemdir. Muayeneye gelen bir hastamızda bahsettiğimiz bulgulara rastlayınca Trasrektal prostat biyopsisini başarılı bir şekilde yaptık. İlçe hastanemizde ilk kez uygulanan bu işlem sayesinde erken tanı konulabilecek. Konulan teşhis sonrasında hastalarımızın tedavi şansları çok daha yüksek olacak. Bugüne kadar bu rahatsızlıkları için çevre illerdeki hastanelere gitmek durumunda kalan vatandaşlarımızın tedavisi artık hastanemizde rahatlıkla yapılabilecek” dedi.
Bilecik’in Bozüyük ilçesi Devlet Hastanesinde prostat kanserinin önlenmesi ve tanı konulabilmesi noktasında ilk adım atılarak ilk defa prostat biyopsisi gerçekleştirildi.

Üroloji Doktoru Uzm.Dr. Uğur Tolga Şen Bozüyük Devlet Hastanesi olarak trasrektal prostat biyopsisini ilk kez başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Doktor Şen, ”Prostat biyopsisi, hastaların muayenesin veya kandaki prostat tarama testinin yüksek olması sonucu ortaya çıkan kanser şüphesi nedeniyle uygulanan bir cerrahi işlemdir. Muayeneye gelen bir hastamızda bahsettiğimiz bulgulara rastlayınca Trasrektal prostat biyopsisini başarılı bir şekilde yaptık. İlçe hastanemizde ilk kez uygulanan bu işlem sayesinde erken tanı konulabilecek. Konulan teşhis sonrasında hastalarımızın tedavi şansları çok daha yüksek olacak. Bugüne kadar bu rahatsızlıkları için çevre illerdeki hastanelere gitmek durumunda kalan vatandaşlarımızın tedavisi artık hastanemizde rahatlıkla yapılabilecek” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul böcek ilaçlama, mide balonu, evden eve nakliyat, sunucu