Buda Oldu Duyguları Okuyan Cihaz Geliştirildi

Dünya 21.09.2017 - 19:17, Güncelleme: 01.12.2022 - 18:06 13247+ kez okundu.
 

Buda Oldu Duyguları Okuyan Cihaz Geliştirildi

Peki bunu nasıl yapıyor? Buda Oldu Duyguları Okuyan Cihaz Geliştirildi
Buda Oldu Duyguları Okuyan Cihaz Geliştirildi Japon Bilim Adamları Duyguları Okuyan Cihaz Geliştirmeyi Başardı Duyguları okuma ve anlamak. Peki bu mümkün mü ? Biliyoruz bir çoğunuz bunun mümkün olamayacağını düşünüyorsunuz ama yerinizde olsak bu kadar kolay bir yargıya varmazdık. Zira Japon bilim adamları bu konudaki çalışmalarını oldukça ileri bir düzeye getirerek bu noktada bir cihaz geliştirdiler bile. Japon yüksek teknolojisinin son ürünlerinden biri olan “Necomimi” cihazı tam da bunu sağlıyor. Yani duyguları okumak ve yorumlamak onun işi. Japonca kedi kulağı manasına gelen Necomimi, insanların duygu ve düşüncelerini ortaya koymak üzere programlandı. Peki bunu nasıl yapıyor? Buda Oldu Duyguları Okuyan Cihaz Geliştirildi Duygu ve düşüncelerin kendisini kulaklar vasıtasıyla  açığa çıkardığını keşfeden bilim adamları bu doğrultuda bi cihaz geliştirdiler. Eğlenci bir cihaz olan bu teknoloji gelişmede alet şöyle işliyor. Kulaklar aşağı düşüyor veya havaya kalkıyor. Eğer kişi sinirli ve konsantre bir durumda ise kulaklar havaya kalkıyor. Aslında bu durum köpeklerde de bu şekilde işliyor. Kulakların aşağı düşmesi ise kullanıcının rahatladığını gösteriyor. Eğer özel bir aktivite söz konusu ise mesela oyun oynanması veya kitap okunması kulaklar dairesel bir Özel bir aktivite; örneğin oyun oynanması ya da kitap okunması söz konusu ise kulaklar dairesel bir hareketle dönüyor. Kulaklar öne ve arkaya gidip geliyorsa beyinsel aktivitelerin düştüğüne işaret. Necomimi’de bulunan iki sensör beyin dalgalarını okuyarak bunları yorumluyor ve duygular hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Sensörlerin biri alın biri kulak üzerinde duruyor. Beyin dalgalarındaki renkler de fikir veriyor. Mesela  kırmızı renk siniri, yeşil renk rahatlığı temsil ediyor. Aslında eğlenceli bir cihaz olarak geliştrilen bu aygıt bir iletişim aracı ve uzmanlara göre evde bırakılması gereken bir araç. İnsanlar arasında sorunlara sebep olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle sadece eğlence amacıyla kullanılması şimdilik bir zorunluluk. Teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği bu çağda elbette yeni gelişmeler desteklenmeli ve olabildiğince duyurularak gelişimine katkıda bulunulmalıdır. Ancak her teknolojik gelişmenin olumlu sonuçlar doğurması beklenmemelidir. Kullanıcıların bu doğrultuda teknolojik cihazları nasıl bir amaç uğruna kullanabileceklerinin göz ardı edilmemesi gerekiyor. Haber Editörü : Sibel Kayra
Peki bunu nasıl yapıyor? Buda Oldu Duyguları Okuyan Cihaz Geliştirildi

Buda Oldu Duyguları Okuyan Cihaz Geliştirildi Japon Bilim Adamları Duyguları Okuyan Cihaz Geliştirmeyi Başardı Duyguları okuma ve anlamak. Peki bu mümkün mü ? Biliyoruz bir çoğunuz bunun mümkün olamayacağını düşünüyorsunuz ama yerinizde olsak bu kadar kolay bir yargıya varmazdık. Zira Japon bilim adamları bu konudaki çalışmalarını oldukça ileri bir düzeye getirerek bu noktada bir cihaz geliştirdiler bile. Japon yüksek teknolojisinin son ürünlerinden biri olan “Necomimi” cihazı tam da bunu sağlıyor. Yani duyguları okumak ve yorumlamak onun işi. Japonca kedi kulağı manasına gelen Necomimi, insanların duygu ve düşüncelerini ortaya koymak üzere programlandı.

Peki bunu nasıl yapıyor? Buda Oldu Duyguları Okuyan Cihaz Geliştirildi

Duygu ve düşüncelerin kendisini kulaklar vasıtasıyla  açığa çıkardığını keşfeden bilim adamları bu doğrultuda bi cihaz geliştirdiler. Eğlenci bir cihaz olan bu teknoloji gelişmede alet şöyle işliyor. Kulaklar aşağı düşüyor veya havaya kalkıyor. Eğer kişi sinirli ve konsantre bir durumda ise kulaklar havaya kalkıyor. Aslında bu durum köpeklerde de bu şekilde işliyor. Kulakların aşağı düşmesi ise kullanıcının rahatladığını gösteriyor. Eğer özel bir aktivite söz konusu ise mesela oyun oynanması veya kitap okunması kulaklar dairesel bir Özel bir aktivite; örneğin oyun oynanması ya da kitap okunması söz konusu ise kulaklar dairesel bir hareketle dönüyor. Kulaklar öne ve arkaya gidip geliyorsa beyinsel aktivitelerin düştüğüne işaret. Necomimi’de bulunan iki sensör beyin dalgalarını okuyarak bunları yorumluyor ve duygular hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Sensörlerin biri alın biri kulak üzerinde duruyor. Beyin dalgalarındaki renkler de fikir veriyor. Mesela  kırmızı renk siniri, yeşil renk rahatlığı temsil ediyor. Aslında eğlenceli bir cihaz olarak geliştrilen bu aygıt bir iletişim aracı ve uzmanlara göre evde bırakılması gereken bir araç. İnsanlar arasında sorunlara sebep olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle sadece eğlence amacıyla kullanılması şimdilik bir zorunluluk. Teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği bu çağda elbette yeni gelişmeler desteklenmeli ve olabildiğince duyurularak gelişimine katkıda bulunulmalıdır. Ancak her teknolojik gelişmenin olumlu sonuçlar doğurması beklenmemelidir. Kullanıcıların bu doğrultuda teknolojik cihazları nasıl bir amaç uğruna kullanabileceklerinin göz ardı edilmemesi gerekiyor. Haber Editörü : Sibel Kayra

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul böcek ilaçlama, mide balonu, evden eve nakliyat, sunucu