Ahlakın Kaynağı

Genel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2020 - 19:51, Güncelleme: 27.03.2020 - 19:51 5311+ kez okundu.
 

Ahlakın Kaynağı

Ahlakın Kaynağı Atatürkçü düşünceye göre ahlak ilkesi ile ilgili bazı sorular sorarak yanıtlamaya calışacağız. Konu ile ilgili katkı yapmak isteyenler yorum bölümünden yazabilirler. Atatürk’ün ahlakı hangi ahlaktır? Bu ahlakın kaynağı nedir? Atatürk’ün ahlakı sosyal ahlaktır, ulusal ahlaktır.  Ahlak bireylerden ayrı, yüce bir kaynaktan doğar. O kaynak toplumdur, millettir. Ahlak bireylerin üzerindedir; o ancak toplumsal olabilir, ulusal olabilir. Atatürkçülüğe göre “çalışmak”la “hak” kavramı arasında hangi ilişki vardır? Atatürk’e göre çalışmakla hak kavramı arasındaki ilişki; bir hak anca çalışarak kazanılır. Sırt üstü yatıp, hiç bir iş ve eylemde bulunmayanların hiçbir hakkı da olamaz. Çalışmadan hiçbir hak kazanılamaz. Ahlakın Kaynağı Haksız kazanç elde edenler, çalışmadan hak sahibi olanlar; milletin ve insanlığın en büyük düşmanıdır. Ve toplumsal bir görevdir çalışmak, ayrıca kutsal bir haktır çalışmak. “Herkes herkes için” sözü neden dolayı sosyal ahlakı ifade eder? Çünkü; toplumu oluşturan bireyler öncelikle vicdan sahibi olmalı, karşılıklı ilişkilerde saygı ön planda olmalı. Kişiler birbirlerinin hak ve özgürlüklerine saygı duyarsa yalan iftira, haksız kazanç, hırsızlık, gibi pek çok ahlaki kötülüklere bulaşmadan iyilik ve güzelliğe yönelmeli. Namuslu, güvenilir ve yüksek ahlak sahibi bireylerle çalışmak, onlarla yol almak, herkes herkes için var olmaya başladığında toplumda bir düzen ve toplumsal ilerleme başgösterir. Bu insani ilerleme sosyal ahlakı ifade eder. Meltem Karakoyun 27.03.2020
Ahlakın Kaynağı Atatürkçü düşünceye göre ahlak ilkesi ile ilgili bazı sorular sorarak yanıtlamaya calışacağız. Konu ile ilgili katkı yapmak isteyenler yorum bölümünden yazabilirler.
  • Atatürk’ün ahlakı hangi ahlaktır? Bu ahlakın kaynağı nedir?
Atatürk’ün ahlakı sosyal ahlaktır, ulusal ahlaktır.  Ahlak bireylerden ayrı, yüce bir kaynaktan doğar. O kaynak toplumdur, millettir. Ahlak bireylerin üzerindedir; o ancak toplumsal olabilir, ulusal olabilir.
  • Atatürkçülüğe göre “çalışmak”la “hak” kavramı arasında hangi ilişki vardır?
Atatürk’e göre çalışmakla hak kavramı arasındaki ilişki; bir hak anca çalışarak kazanılır. Sırt üstü yatıp, hiç bir iş ve eylemde bulunmayanların hiçbir hakkı da olamaz. Çalışmadan hiçbir hak kazanılamaz.

Ahlakın Kaynağı

Haksız kazanç elde edenler, çalışmadan hak sahibi olanlar; milletin ve insanlığın en büyük düşmanıdır. Ve toplumsal bir görevdir çalışmak, ayrıca kutsal bir haktır çalışmak.
  • “Herkes herkes için” sözü neden dolayı sosyal ahlakı ifade eder?
Çünkü; toplumu oluşturan bireyler öncelikle vicdan sahibi olmalı, karşılıklı ilişkilerde saygı ön planda olmalı. Kişiler birbirlerinin hak ve özgürlüklerine saygı duyarsa yalan iftira, haksız kazanç, hırsızlık, gibi pek çok ahlaki kötülüklere bulaşmadan iyilik ve güzelliğe yönelmeli. Namuslu, güvenilir ve yüksek ahlak sahibi bireylerle çalışmak, onlarla yol almak, herkes herkes için var olmaya başladığında toplumda bir düzen ve toplumsal ilerleme başgösterir. Bu insani ilerleme sosyal ahlakı ifade eder. Meltem Karakoyun 27.03.2020
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul böcek ilaçlama, mide balonu, evden eve nakliyat, sunucu