Erdek’te balık tezgahları şenlendi

Balıkesir Haberleri (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.09.2021 - 19:53, Güncelleme: 15.09.2021 - 19:53 4697+ kez okundu.
 

Erdek’te balık tezgahları şenlendi

Av yasağının bitmesi sonrası Erdek’te de sezonun ilk balıkları tezgahlardaki yerini aldı. Erdek’te balık satışı hizmeti veren Abdullah Sarbay, bu sezon balığın bol ve ucuz olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Erdek’te balık tezgahları şenlendi. Sarbay, konuya ilişkin şöyle konuştu: "Bu sezon balığın bol olacağını tahmin ediyoruz. Palamut, lüfer ve hamsinin bol olacağını dolayısıyla fiyatlarında geçen sezona göre daha uygun olmasını bekliyoruz. Deniz suyunun soğuması ile beraber balık bollaşacaktır. Geçtiğimiz sezon musilajdan dolayı tekneler avlanamadıkları için balıklar havyar döktü ve rahatlıkla yumurtladı. Bu sebepten dolayı bu balık sezonu denizlerde bereket olacağını düşünüyoruz. Musilajın balığa hiç bir etkisi olmadığı uzmanlar tarafından açıklandığı için halkımızı bol bol balık yemeye davet ediyoruz" dedi. Erdek’te balık tezgahları şenlendi Tezgahlarda balık satış fiyatları ise şöyle: Karadeniz Hamsi 30 TL, İstavrit 25 TL Sardalye 25 TL, Tekir 60 TL, Marmara Hamsi 35 TL, Torik tane 100 TL, Lüfer 35- 50 TL arası Palamut 20 TL, Bako 50 TL, Mercan 40 TL, Karides 40 TL, Barbunya 100 TL.’den satılıyor.
Av yasağının bitmesi sonrası Erdek’te de sezonun ilk balıkları tezgahlardaki yerini aldı. Erdek’te balık satışı hizmeti veren Abdullah Sarbay, bu sezon balığın bol ve ucuz olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Erdek’te balık tezgahları şenlendi. Sarbay, konuya ilişkin şöyle konuştu: "Bu sezon balığın bol olacağını tahmin ediyoruz. Palamut, lüfer ve hamsinin bol olacağını dolayısıyla fiyatlarında geçen sezona göre daha uygun olmasını bekliyoruz. Deniz suyunun soğuması ile beraber balık bollaşacaktır. Geçtiğimiz sezon musilajdan dolayı tekneler avlanamadıkları için balıklar havyar döktü ve rahatlıkla yumurtladı. Bu sebepten dolayı bu balık sezonu denizlerde bereket olacağını düşünüyoruz. Musilajın balığa hiç bir etkisi olmadığı uzmanlar tarafından açıklandığı için halkımızı bol bol balık yemeye davet ediyoruz" dedi.

Erdek’te balık tezgahları şenlendi

Tezgahlarda balık satış fiyatları ise şöyle: Karadeniz Hamsi 30 TL, İstavrit 25 TL Sardalye 25 TL, Tekir 60 TL, Marmara Hamsi 35 TL, Torik tane 100 TL, Lüfer 35- 50 TL arası Palamut 20 TL, Bako 50 TL, Mercan 40 TL, Karides 40 TL, Barbunya 100 TL.’den satılıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul böcek ilaçlama, mide balonu, evden eve nakliyat